Napi Spiritualitás

"Kik vagyunk mi, hogy a világ sorsáról döntsünk? Döntsön maga a világ! Kik vagyunk mi, hogy titkaink legyenek a világ előtt? Hadd tudja meg őket a világ, aztán döntsön önmaga sorsáról!" "Hiszek... Van hitem. ... Hiszek, de miben? ... Hiszek a hitben... Nem kell, hogy legyen valamink, amiben higgyünk. Csak a hit kell, hogy valahol van." /Alfred Bester: Tigris! Tigris!/

Friss topikok

  • VicGilson: <a href="http://www.life.hu/bulvar/20140720-kulcsar-edina-lett-magyarorszag-szepe-udvarholgyei-... (2014.07.20. 23:33) Nehéz kereszt
  • tesz-vesz: 2. lett a La Man-i 24 órás versenyen. elképesztő. járt itthon is, mikor megnézte a tábort, meg ké... (2011.11.12. 21:35) Nagy öregek - Paul Newman
  • VicGilson: @IGe: Poénnak jó a link :) @Zollendroller: Szervusz, Zoli! Úgy tűnik, hogy igen: Popper Péternek ... (2010.06.29. 14:05) In Memoriam Popper Péter

Szolgálati közlemény 4.

2009.03.30. 17:09 | VicGilson | 21 komment

Nos, ha minden igaz, akkor akad még napi néhány elszánt látogatója a blognak.

Sajnos azonban úgy néz ki, hogy több bejegyzés nem születik tőlem.

Rá kellett jönnöm, hogy a küzdelmet - nagyon úgy tűnik - elveszítettem. Ez a nagy igazság. Önámítás lenne bármi mást írni, mondani. Az elkövetkezendő néhány hétben azon leszek, hogy egy-két fontos dolgot elintézzek, és ne hagyjak magam mögött elvarratlan szálakat. Az követően pedig (hacsak csoda nem történik) vége.

Nincs ok sajnálkozásra.

Aki nem találja a kiutat, vagy elfogy az ereje, az gyenge. De gyengékre is szükség van, mert hozzájuk mérten lehet valaki erős. Úgyhogy végülis betöltöttem a gyenge emberek küldetését.

Megtettem hát a kötelességemet: most ideje távozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritus.blog.hu/api/trackback/id/tr281035545

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ziona · http://ziona.blog.hu 2009.03.30. 22:05:46

Szia Vic!

Szeretlek olvasni. Alig ismerlek, alig beszéltünk, mégis úgy érzem távolból is, hogy Nem... Ilyen emberekre szükség van, mint Te, és akármilyen állapotban vagy most, akármit is mondtak az egészségügy szakértői, a feladatainkat nem hagyhatjuk beteljesületlenül, és egy ember csak akkor lehet a valódi önmaga, ha erős. A leggyengébb is képes újra megrázni magát, és eggyel többször felkelni. Ne veszítsd el önmagad... nemcsak önmagadért. Nem. A többi emberért sem teheted meg. Te most példát mutatsz, bármerre is lépsz tovább. Kétféleképp teheted ezt meg: ha fejben feladod, és ha harcolsz tovább. Azzal semmit nem nyerhetsz, ha most feladod. De ha az utolsó halvány reménysugár is él a másik alternatívára, akkor azzal viszont csak nyerhetsz.

Így ismeretlenül is a tisztelőid közé tartozom. Az ő és barátaid nevében kérlek: ne add fel a küzdelmet. Ne tápláld a fájdalmat. Vannak elegen, akik táplálják. Tudom, hogy nem ezek közé tartozol...

Cho. 2009.03.30. 22:33:20

Nem adhatod fel. Értünk sem.
Tudom, hogy csak szaros blogkommentelők vagyunk itt, és nincs köztünk személyes kontakt, de most nagyon végigzúgott bennem a gondolat, hogy ha kell, lestoppolok Debrecenig és jól megrázlak.
NEKED igenis küzdened kell. NEKED, aki ezidáig is a legjobb példával járultál hozzá az életigenléshez, most nem gyengülhetsz el.
Nálad erősebb embert nem sokat ismertem eddig. Fele annyi problémával, mint a Tiéd emberek már összezuhantak, feladták. De Te nem ilyen vagy. Ne hazudtold meg önmagad, és ne dobd kútba azt, amiért idáig harcoltál.
Fontos vagy nekünk, -nekem.
És biztos vagyok benne, hogy még jópáran így vannak ezzel.
TE magad vagy a csoda, a követnivaló példakép és érték.
Szedd össze magad ember, és térj vissza a reménybeliségbe.
Hozzánk.

zollendroller · http://sajatutad.hu 2009.03.31. 00:18:34

Vic! Ugye ez vicc?? Mert ha az, akkor nem jó. Illetve átlátunk a szitán. Látni akarod, hogy hányan rimánkodunk, hogy léci, Vic, maradj itt köztünk! Láthatod, vagyunk egy páran és ha még vársz egy pár napot, akkor garantáltan leszünk még egy páran.
Nem tudom, mi lelt, de ismerem ezt az érzést, mármint az utolsó lépést a szakadék előtt. Pár éve én is kipróbáltam. Remek volt! Rájöttem, hogy senki vagyok, nem érek semmit, akkor meg minek itt maradni? Elvégre - azt mondják - odaát sokkal jobb. Meglehet. De biztos tudod, hogy nem véletlenül vagyunk itt. Hogy miért, azt nem tudni, de hogy azért nem, hogy megmurdeljük magunkat, az tuti.
Erre nem akkor jöttem rá, csak most vagyok ilyen okos. Akkor egy jobb pillanatomban az ablakon történő kiugrás helyett inkább bevonultam a neurológiára egy hónapra, aztán a Lipóton is voltam fél évet, szépen átértékeltem az életemet. És ez nem gyengeség, vagy erősség. Elmész, vagy ittmaradsz, tökmindegy, mert úgyis leszületsz újra és ugyanezt az életet kapod vissza hupikékbe! Szóval magaddal tolsz ki, azzal a Viccel, aki nem született soha, nem hal meg soha, mert örökké él. Maradj itt az ő kedvéért.
Zárásul kicsit önző leszek: 2 dolog miatt maradj itt. Egyik: olvazsd el az új posztomat, egy hetet melóztam vele, nehogymá épp Te ne olvazsdel.
Most raktam ki tíz perce. És a másik: akarlak látni mégegyszer (legalább) a színpadon!!! Állati jókat röhögtem, és leviszem Chosyt is, hogy meglássa a HALÁLI jó előadásodat!!!

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2009.03.31. 09:38:35

szia Vic!

ez már biztos? a kívülálló nem is gondol bele igazán, amíg nem szembesül vele. ismerős szitu.

a lényeget a többiek már leírták. remélem hallunk még felőled, de ha nem, akkor:

Isten Veled! Történjék minden a hited szerint!
Hiányozni fogsz.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2009.03.31. 14:40:40

Először is: marha aranyos mindenki, tényleg, komolyan mondom :)
Az önzetlenségbe rejtőző önzőség szülte ezt a rövid posztot. Meg valamelyest az, hogy ne nyomtalanul tűnjek el, ha eltűnök.

Nem kell jönni sehová senkinek :)
Nem lesz több előadás, jó ideje nem is volt már.

Egyébiránt pedig nem: nem vicc. Nem előrehozott április elsejei tréfa.
Elfáradtam. Fizikailag is nagyon gyenge vagyok már, de főként lekileg-szellemileg.
Belefáradtam az életbe, a mindennapi kis dolgokba, és a 'nagy' célokba egyaránt.
Tudom: szűk két hónapja még azon voltam, hogy bármi áron győzök.
De rá kellett jönnöm: nem vagyok rá képes. Nem vagyok hozzá elég erős. Gyenge vagyok.

Nem érdekel már igazából semmi és senki.
Láttam, tapasztaltam amit kellett, ennyi - úgy érzem - elég volt.
Belefáradtam.

Hitem szerint nincs élet a halál után. És, ahogy Jézus is mondja: legyen neked a te hited szerint.
Nem fogok visszakerülni sehová, nem fogom újrakezdeni sehol. Meghalok - és vége.

Ha az ember elveszíti az érdeklődését az életben, jobb egy gyors mozdulattal mindent felégetni, mint évekig, évtizedekig szenvedni, beletörődni.

Nem hagyok magam után senkit és semmit.
Néhány jó ismerőst - bár ezek közül páran 'csak' az éterben vagytok jelen.
De egyébként nincs senkim, és nem is baj.
Csak magamért kell felelősséget vállalnom, és azt megteszem.

Nincs bennem rossz érzés, nincs bennem harag, gyűlölet, magam vagy az élet iránt.
Egyszerűen csak elfáradtam (de ezt már írtam :)
És rájöttem, hogy gyenge vagyok.
Ennyi az egész.

Hannah McInsane 2009.03.31. 15:32:28

VIC! NEM ADHATOD FEL! MOST NEM KÉNE FELADNI, ÉS MOST SZEDD ÖSSZE MAGAD!
Igenis RENGETEGET SZÁMÍTASZ és ha eddig erős tudtál maradni, akkor most légy még erősebb. Nem adhatod ezt fel! Főleg nem most! Most kell nagyon erősnek lenni, és kitartani, mert igenis, hogy remény mindig van, és a remény sohasem fogy el. Nem létezik lehetetlen. Semmi sem lehetetlen. Akard... akard, hogy erős tudj lenni és légy erős!

Cho. 2009.03.31. 18:01:02

Viktor.
Tudom, hogy ilyet nem illik ilyenkor mondani, de - ÉN TÉGED NAGYON MEG FOGLAK VERNI -.
Ilyen önző, kicsinyes és gyáva hozzáállásra nem számítottam tőled.
Szóval azt mondod, úgy szeretnél távozni mint egy sebesült vad, egy végsőkig gyenge emberi roncs? Hmm? Ezt akarod???!

Hol van az erős Vicgilson akit megismertem? És te ki vagy?

Nagyot csalódtam benned. És nem azért, mert gyenge vagy. Hanem mert FELADOD.

Mi itt mindannyian szeretünk téged és melletted állnánk ha hagynád, de úgy látszik, neked ez szart sem ér.

"Nem hagyok magam után senkit és semmit."

Meg a nagy büdös lófaszt, már ne is haragudj. Sikeres vállalkozásod, szakmád van. Humorista vagy és szociológus. Méllyérzésű, GONDOLKODÓ ember.
Idedobtad nekünk azt, aki vagy, kaptunk belőle egy falatot, és most kiveszed a szánkból amit még csak félig rágtunk meg.

Nem csak mi, a webkettős barmok, hanem azok is, akik személyesen ismernek. A barátaid.

Mert most nem magadról mondasz le, hanem RÓLUK. Rólunk.
Önző vagyok? Megeshet. De teszek rá nagy ívben.

Szerencsés embernek gondoltam magam idáig, hogy (ha csak interneten is) ilyen embert ismerhettem meg egy véletlennek köszönhetően egy évvel ezelőtt, mint te.
Most pedig azt kívánom, bár ne így történt volna.
A fájdalom amit okozol a hozzáállásoddal nem önthető szavakba.

Ezen gondolkodj el.

Cho. 2009.03.31. 18:15:11

@Chosy:

És még valami, hogy teljes legyen a kép.

Erről nem szokásom beszélni - eddig nem is terveztem -, de most úgy érzem rákényszerülök.

Nem csak neked nehéz.
Mi itt mindannyian hordunk egy bizonyos keresztet. Ki ilyet, ki olyat.

Attól, hogy nem beszélnek a fájdalmaikról, nem jelenti azt, hogy az ő életük könnyű. Mégis kitartanak. Mert ez a kötelességük.
Szerencsés emberek vagyunk, hogy világra jöttünk, mindattól függetlenül, hogy milyen tragédiák értek minket életünk folyamán.

Engem végigvertek az életemen, anyám leköpött és lemondott rólam.
Mostohaapák sora kínzott végig a gyerekkoromon és vert brutálisan.
Volt olyan ember az életemben, aki több alkalommal majdnem megölt. Megerőszakoltak, megaláztak, és sorolhatnám a végtelenségik az évekig tartó fájdalmakat.
SEMMIM nincs az égvilágon, és nagyszüleimen kívül semmiféle családi kötelékem.

Hála ennek, rengeteg komplexussal és rossz emlékkel lettem gazdagabb. Reményem a jobb életre egyelőre kevés van.

23 éves vagyok, és átmentem pár szar dolgon. Rettegek az előttem álló évtizedektől -vajon mit hoz még a jövő, mennyi rosszat kell még elviselni- nem tudhatom.

De SOHA nem adtam fel, és nem is tervezem.
Próbálok megmaradni a világban, beleolvadni a hétköznapokba, hogy az átlagemberek emlékek nélküli felhőtlen életét élhessem. Nagyon nehéz.

Tiszteltelek azért, hogy nem adod fel, mert tudom, hogy neked sem könnyű. Sőt!

Kérlek mérlegelj.
Tényleg utoljára kérlek.
Nem szeretnél úgy érezni, hogy hiábavaló volt megosztani itt ezt a szennyet, ami az én életem.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2009.03.31. 21:25:51

Szia, Hannah!
Köszönöm neked is!!

Chosy, ott kezdem, hogy sajnálom.
Így utólag: jobb lett volna, ha befogom a számat, és meg se nyilvánulok. Egy újabb hiba részemről.
:(

Nem vagyok sikeres: konkrétan tönkrementem anyagilag (a válság első áldozatai, ugye).
Nyilván nem erről van szó: nem varrhat ilyesmit az ember másnak a nyakába, ez nem konkrétan xy politikus miatt van.
Erről ennyit.

"Nálad erősebb embert nem sokat ismertem eddig."
Talán tévedtél. Van ez így.

"SEMMIM nincs az égvilágon, és nagyszüleimen kívül semmiféle családi kötelékem."
Ne tükrözd az én hülyeségemet :)
Hogyhogy nincs semmid?
És a nagyszüleid? És a barátod? A barátaid, a barátnőid?

Tudom, hogy másnak (senkinek) sem könnyű.
Mindenkinek megvannak a maga terhei, mindenkinek megvan a maga története, a maga szenvedései.

Mérlegelek - ha ez jelent valamit.
Valamit valószínűleg még várok (csodát, vagy végső jelet?), különben nem írtam volna ezt a posztot; különben már rég megtettem volna.
Biztosan történik majd valami - valami, ami eldönti, merre mozdul majd a mérleg.
Még itt vagyok, ezen a világon.

A helyzethez képest nyugodt vagyok.
Pedig mind az egészségem, mind az anyagi helyzetem kis híján a nullán van.
De még vagyok (még netem is lesz egy kis ideig).

Még teszem a dolgom.
A többit meglátjuk.

metarjuna 2009.04.01. 09:50:23

Az ellentétes döntést bármikor meghozhatod!

A másik meg, várj még egy kicsit hadd szállítódjék le a csoda! ;)

itilkán 2009.04.01. 09:51:25

Szia Vic, kedves, drága barátom!

Már írtam Neked személyesen, hogy megértelek. Azért, talán még megpróbálhatnád, itt nálunk van egy szoba. A kaja pedig nem számít, ha két embert eltudok látni, hármat is. Nincs mit vesztened Te magad mondottad, akkor miért ne jönnél el hozzánk. Ha, kell érted megyek, ha úgy érzed tényleg, hogy már nincs több hazakísérlek. Nekem ez nem lenne plussz teher meg semmi, mert akkor most nem ajánlanám fel. Gyenge-erős csak szavak. Itt sokan úgy látják erős vagy, Te magad pedig úgy látod gyenge vagy. Mindig meg kell próbálni az utolsó lehetőséget is.

itilkán 2009.04.01. 09:55:47

Zoli is üdvözöl, és Őt sem zavarnád! Sőt + egy ember = több élet a házban.
Pussz, E

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2009.04.01. 18:17:46

Szia, metarjuna!
Várok. Még vagyok.
Bár már 'kifelé megyek'.

E, puszi Neked is, és üdvözletem és köszönetem Zolinak!!
Köszönöm a lehetőséget is - meglátjuk. Egyelőre egyedül vagyok - most jobb ez így. Amíg bírom, teszem a dolgomat.
Köszönöm!

zollendroller · http://sajatutad.hu 2009.04.01. 21:27:15

Kedves Vic!
Fél füllel hallottam csak, hogy mi van veled. Chosy mondta meg aztán kedd éjjel, hogy mivel küzdesz már több éve, miután az előző levelemet már megírtam.
A rák szigorú állat. Két nagymamámat vitte el, az anyukámat és most pár napja egy közeli barátnőnket is. Úgy gondolom, nem gyávaság, ha azt mondod, elég volt a szenvedésből.

Búcsúzz emelt fővel. Senkinek sincs joga befolyásolni a döntésedben. Persze, ha élet, vagy halál, én is azt mondom, inkább élet, de a ha szenvedés vagy halál, akkor halál. Ha lenne rá esély, hogy újból jól légy, úgyis itt maradnál. Legalábbis szerintem.

Tudd azt, hogy sokat szeretünk, s miután már nem leszel köztünk, ez akkor se fog megváltozni. Gondolataid megosztásával sokunknak sokat adtál. Nekem mindenképpen.

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2009.04.03. 10:05:02

igen, Veled vagyunk.
nem tudom pontosan mi a történeted, és igen, valójában Te tudod hogy meddig és ne tovább, ezért nem is lehet nekünk, kívülállóknak mérlegelni, ahogy zollendroller is írta.

természetesen a legjobbakat kívánom, jöjjön meg a csodád, akármi legyen is az...

zollendroller · http://sajatutad.hu 2009.04.03. 18:02:17

sokan! SokaN szeretünk. Sokat is, másokat is sokan szeretünk, de Téged is. Ha még itt vagy, kérlek nézd el nekem, hogy elírtam. Üdv Neked, Vic!

Cho. 2009.04.03. 19:14:59

Hétvégén megyünk Zionával és meglátogatjuk ezt a jóembert.
Remélem egy kis jókedv és a társaságunk majd segít neki jobb belátásra térni :)
Hacsak nem kényszeredik majd azonnali menekülésre két ilyen átkozott nőszemélytől xD

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2009.04.06. 10:48:38

Igen, Zoli: ez egy 'szigorú' állatfajta :)
Emelt fővel - igen, valahol ez a gondolat jár bennem is. A maradék méltóságomat (talán) megőrízve.
Örülök, ha adtam valamit.
Már nem éltem hiába.

És köszönöm mooncatnek és matarjunának és Pimandernek egyaránt.

Chosy-nak és Zionak pedig a hétvégi látogatást - itt voltak, eljöttek, hajnalig beszélgettünk.
Tegnap visszautaztak.
Köszönöm Nekik, Nektek!!

Cho. 2009.04.06. 11:57:07

Nagyon szuper volt a hétvége Debrecenben!
Viktor élőben is hihetetlenül jófej és bölcs, és nagyon cuki volt amikor ismerkedett a Nintendo DS agytréning programjával :DD
Sokat beszélgettünk (bár úgy érzem, nem eleget), meg iszogattunk is, minden nagyon jó volt, gyerekek, egyszerűen IMÁDOM Debrecent!