Napi Spiritualitás

"Kik vagyunk mi, hogy a világ sorsáról döntsünk? Döntsön maga a világ! Kik vagyunk mi, hogy titkaink legyenek a világ előtt? Hadd tudja meg őket a világ, aztán döntsön önmaga sorsáról!" "Hiszek... Van hitem. ... Hiszek, de miben? ... Hiszek a hitben... Nem kell, hogy legyen valamink, amiben higgyünk. Csak a hit kell, hogy valahol van." /Alfred Bester: Tigris! Tigris!/

Friss topikok

  • VicGilson: <a href="http://www.life.hu/bulvar/20140720-kulcsar-edina-lett-magyarorszag-szepe-udvarholgyei-... (2014.07.20. 23:33) Nehéz kereszt
  • tesz-vesz: 2. lett a La Man-i 24 órás versenyen. elképesztő. járt itthon is, mikor megnézte a tábort, meg ké... (2011.11.12. 21:35) Nagy öregek - Paul Newman
  • VicGilson: @IGe: Poénnak jó a link :) @Zollendroller: Szervusz, Zoli! Úgy tűnik, hogy igen: Popper Péternek ... (2010.06.29. 14:05) In Memoriam Popper Péter

Röviden

2009.08.13. 11:29 | VicGilson | 9 komment

Nos, mostanság szembesültem a legutóbbi bejegyzés kommentjeivel.

Ahogy a ’cím’ is mondja: röviden.
 
Ami a blogot illeti: alighanem itt fejezem be. Nem tudok miről írni, nincs bennem se erő, se akarat, hogy továbbvigyem. Nem is látom értelmét sem. Amit tudtam, amire képes voltam, azt kiírtam magamból. Úgyhogy ez minden valószínűség szerint ennyi volt részemről.
Köszönöm Mindenkinek, aki olykor idetévedt, ne adj’ isten hozzá is fűzött valamit!
 
Ami engem illet: élek. Szarul vagyok, és egyáltalán nem büszkén. Egyáltalán nem vagyok büszke arra, hogy az életemre a leghelytálóbb jelző a csőd kifejezés. Semmilyen területen nem tudok felmutatni semmit. Itt nem Oscar-díjakra gondolok: a sikert, az eredményeket alapvetően nem az ilyesmi jelenti. Átlagembernek is kevés vagyok – erről van szó, hogy pontosan fogalmazzak.
Az egészségem odavan – és kétséges, hogy valaha is helyrejövök. Ha nem is konkrétan ebbe döglök bele, de kőkeményen megviselt az elmúlt bő másfél év.
Túlságosan nagy terheket cipelek itt belül. És úgy érzem: nem tudok egyensúlyba kerülni velük. Letenni nem lehet a múltunkból semmit. Nem is kell. Megbékélni, együtt élni kellene tudni azzal, amit az élet nekünk adott. De nekem nem megy.
 
Hogy mit hoz a jövő, nem tudhatom.
Nem is törődök vele különösebben. Eddig jó dolgokat nemigen kaptam – nem tudok hát különösebben optimista lenni.
 
Üdvözlettel
Nektek, Önöknek, magamnak:
 
én

A bejegyzés trackback címe:

https://spiritus.blog.hu/api/trackback/id/tr741306791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palacsin 2009.08.13. 12:22:29

Ne aggódj, nemcsak az élet véges, de a boldogtalanság is. Mondhatsz bármit, úgyis tudom, hogy visszatérsz.

Addig is, üdv!

zollendroller · http://sajatutad.hu 2009.08.25. 09:21:31

Szia Vic! Öreg cimbora! Köszi, hogy legalább jelentkeztél! Nem kell Magadat degradálnod, amit tettél, már csak itt az oldalon, sokunknak erőt adott. Szívesen olvastunk és olvasunk. Senkinek semmi köze belepofázni az életedbe, hogy miképp élj. Ez a Te ügyed. Együtt érzünk Veled, drukkolunk Neked, hogy élj át reménytelibb pillanatokat, mint a mostaniak.

Klassz vagy Vic ;o), hogy mered vállalni Magadat így is! Az élet földi szakasza sokszor szenvedéssel teli. Ezt is meg kell élni. Szerencsésnek érzem magam, hogy olvashattalak, sőt, találkozhattam is Veled még "aktív korodban". Mondják: a csúcson kell abbahagyni. Másztál Te akkora csúcsokat, mint az a hegymászó, akiről írtál! Csak ezt senki se tudja Rajtad kívül. Mert csak Te érzed, ami Benned van.

Vívd meg a csatáidat, s ha alul maradsz, akkor sem fog senki hibáztatni. Nálam az első helyen vagy továbbra is. Sosem feledem el, hogy mikor blogolni kezdtem - nem volt olyan rég -, a Te oldaladra cuppantam rá először és mennyire nem bántam meg!!!! Jó vagy, Vic, elvitathatatlanul! Mostanában mindenki (legalábbis sokan) válságot élnek át a saját életükben. Ez pár évig eltart. De aztán, amikor vége...majd döntsd el, mit csinálsz!

üdvözöl barátod:

Zollendroller

metarjuna 2009.08.25. 14:41:34

Kopp-kopp! Köszi.

Az "én"-nel írtad alá. Azzal a kis önzővel, és ez valszeg elírás volt. Ezt ne feledd.
Milyen szignót kellett volna írni? Hát igen: azzal amivel írtad. én-nel. Azt íratta meg Veled. De ezt Te is tudod. (Mit magyarázom.)

Másik: itt, aki olvas, mármint azok, akik itt ismertek meg, és azt hiszem szeretnek, remélnek; amíg működik a spiritus.blog.hu link.
(Vic-cesen, addig van spiritusz...)

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2009.09.02. 18:14:16

Köszönöm szépen mindhármótoknak a hozzászólást!!
És köszönet azoknak is, akik nem kommentálták az itt leírtakat, 'mindössze' ellátogattak és elolvasták!!

Most így hirtelen ennyire futja az erőmből.
Üdv!
Vigyázzatok magatokra!

metarjuna 2009.10.20. 22:07:01

@VicGilson: Ezt ismered? Most találtam:
www.youtube.com/watch?v=Mr1jHBd5upo
Teljesen őrület milye jó.-
És Te?

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2009.10.31. 12:05:28

@metarjuna: Én nem vagyok jó. Rosszabb vagyok, mint valaha. Mindenféle értelemben...

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2009.11.08. 17:22:27

@mooncat: Nem igazán van mit kifejteni ezen. Ugyanarról van szó, mint amit a posztban is leírtam; csak most mindazt hatványozottan érzem.

metarjuna 2009.11.19. 21:45:46

Végül is ha érzel az jó, nem??